Limburgse boeren zorgen voor het beste fruit op uw werkplek

Vader Jos en zoon Roy Hermans zijn samen verantwoordelijk voor het fruitteeltbedrijf dat duurzame voeding "uit de regio" voor de mensen "in de regio teelt". Het fruitteeltbedrijf van de familie Hermans bestaat drie generaties, de vierde generatie (Roy) zit nu in de overname. Bij Hermans Fruit wordt met veel passie voor natuur en milieu “echt duurzaam fruit geteeld”. Door zo weinig mogelijk bewerkingen uit te voeren laat Hermans Fruit de natuur zijn gang gaan met als gevolg regionaal, gezonder en lekkerder fruit te oogsten in september.

Familie Hermans teelt jaarlijks één miljoen kilo fruit op ongeveer 20 hectare boomgaard in het gehucht Lerop dat ten zuiden van Roermond ligt. De rivier de Roer meandert langs het fruit. Als het in de zomer droog is, krijgen de bomen water wat wordt opgepompt uit de Roer. Daarmee kan de teelt en de kwaliteit gestuurd worden naar gelang de vraag van de klant. Zijn de appels te klein, dan geven we water. Zijn de appels te dik dan zorgt de drainage in de bodem dat water snel wordt terug gevoerd in de Roer.
Hermans Groente & Fruit
Onze HoofdtakenEigen Teelt

Onze hoofdtaken

Door onze uiterste zorg voor kwaliteit, zijn wij een begrip geworden in de Benelux en Duitsland op het gebied van fruitteelt. Bij Hermans gaat het verder dan de teelt alleen. Bij de oogst wordt het fruit uiterst voorzichtig met handschoenen geplukt. Rollen en gooien met fruit wordt absoluut niet getolereerd. Vanaf het moment dat de bladeren van de bomen vallen, begint het seizoen. Werkzaamheden in de boomgaard zoals snoeien, bestuiven, water geven en verder onderhoud aan de bomen zijn dagelijkse kost. Naast de teelt wordt het fruit gewassen, gesorteerd, verpakt, verkocht en getransporteerd naar de klanten in de regio. Om op die manier ook jouw werkplek te voorzien van vers fruit. Regionaal fruit kan eetrijp geplukt worden met als gevolg meer smaak en langer lekker op de fruitschaal. Dat noemen wij het uitstalleven.

Klik hier voor meer foto's van Hermans Fruit
Hermans Fruit in de winter

Winter

Als de bladeren van de bomen zijn gevallen, wordt er begonnen met het snoeien van de fruitbomen. Snoeien is van groot belang voor de bomen zodat er voldoende zonlicht tussen de takken kan schijnen voor mooie rode appels. Het snoeien duurt de hele winter en wordt normaal gesproken afgerond in april. Als de bomen te snel groeien, wordt er met een groot mes langs de wortels gesneden waardoor er de groei van de takken wordt beperkt en de vruchten meer zonlicht krijgen.

Lente

In de lente staan de bomen in de bloei. Deze tijd van het jaar staat in het teken van het bestuiven van de bloesem. Het bestuiven gebeurt onder andere door wind, maar vooral door bijen en hommels. Hoe meer bestuiving, hoe meer appels er aan de bomen groeien. Bij Hermans doen wij er alles aan om bijen en hommels het zo aangenaam mogelijk te maken tussen de bloesem. Dit doen wij door het gras tussen de bomen niet te maaien. Daardoor groeien Paardenbloemen en Madeliefjes tussen het gras en deze trekken veel bijen en hommels aan. In het voorjaar wordt al veel gezoemd. Heerlijk die lentekriebels..

Hermans Fruit in de lente
hermans fruit in de zomer

Zomer & Herfst

Als de appels en peren de maat krijgen van een duim, wordt elke trosje nagekeken op afwijkingen en stuks. Er mogen slechts 2 a 3 vruchten per cluster bij elkaar hangen. De overige en slechte vruchten worden er met een schaar af geknipt zodat de appels en peren lekker dik en sappig worden. Als er te veel vruchten op een boom hangen blijven alle vruchten te klein. Wij streven naar 100 vruchten per boom. Dat is de ideale maat die bij het werkfruit als handappel gebruikt kan worden.

In augustus worden de eerste Elstar appels geplukt, welke worden verkocht in de winkel in Herten. In september plukken wij daarnaast ook de Conference peren. En in oktober wordt onze eigen welbekende "Wellant" appel geplukt. Een pure smaakbeleving volgens de kenners en zeer gewild bij onze klanten. Daarnaast ook te eten als u een appelallergie heeft.

Bestel een gratis proefmand

1 Fruitmand vol variatie om te proeven.

Persoonlijke levering

Één keer proeven en ook u bent overtuigd

Geen contracten en opzegtermijnen

Proefmand Aanvragen

Vind ons op social media

Hermans
Groenten & Fruit